Tort „Kushma lui Guguta”(din clatite)

Aceasta este o varianta mai rapida a retetei clasice de Kushma lui Guguta pe care v-am aratat-o mai demult.  Fiind mai la indemana si la fel de gustoasa, de fapt a devenit nu o varianta, da multi chiar spun ca asta e reteta originala.

Oricum este delicios tortul, rapid si aratos. Crema de obicei este cea de smantana(si recomand smantana grasa, de 30%, ca sa fie crema cat mai densa si sa nu curga). Puteti face si cu frisca de casa, din smantana lichida.

Eu am ales s-o fac de data asta cu o crema noua, tot cam la fel dar un pic mai pufoasa si cu un gust putin altfel. Am vazut aceasta crema undeva pe net si mi-a placut mult ideea sa combin smantana fermentata cu smantana dulce si cu laptele condensat. A fost chiar deosebit de buna, o recomand si pt alte retete de torturi.

Ingrediente

Clatite
10 buc
Visine fara samburi
500 g
congelate sau din compot – dar puteti folosi si dulceata de visine sau cirese
Smantana fermentata grasa, 25-30%
450 g
Smantana dulce pentru frisca(32-35%)
200 ml
Lapte condensat
370 g
o cutie, din aceea metalica
Ciocolata neagra
20 g
pt decor

Preparati clatitele, eu de obicei folosesc reteta mea clasica de clatite.

2Visinele fara samburi le lasati sa se scurga bine de zeama.

3Pregatim crema:

– intr-un bol turnati smantana dulce rece, smantana fermentata rece si laptele condensat.

4Bateti bine cu mixerul la viteza maxima pana crema se face densa si groasa.

Daca faceti doar cu smantana fermentata sau doar cu frisca, pur si simplu le bateti bine cu zahar dupa gust.

5Puneti o clatita pe farfuria plata si aranjati un rand de visine.

6Faceti un rulou si incercati sa-l strangeti cat mai bine.

La fel se fac si restul clatitelor.

7Ungeti platoul sau farfuria cu crema, aceasta va fi baza tortului.

8Puneti 4 clatite una langa alta in rand.

9Le ungeti bine cu crema.

Urmeaza urmatorul rand din 3 clatite, apoi un rand din 2, si la fel se unge fiecare bine cu crema.

10Ultimul rand este din 1 rulou, se pune sus.

11Ungeti bine toata suprafata tortului cu crema, sa fie cat mai uniforma.

12Ornati cu ciocolata data prin razatoarea mica.

13Acoperiti bine cu folie sau capac si il puneti la frigider sa se patrunda, minim 6-10 ore.

14Puteti sa-l faceti chiar mai din timp, pt ca este si mai bun daca sta chiar 2-3 zile la frigider.

Sursa:http://www.lalena.ro/1430-reteta-Tort-Kushma-lui-Gugutadin-clatite.html

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s