Cake pops cu branza pufoasa

Nu-i asa ca aceasta imagine ti-a furat privirea? Cu siguranta vrei sa incerci si tu aceasta  denumita Cake pops cu branza pufoasa care este un deliciu atat pentru cei mai mici dar si pentru cei mari care o sa gateasca aceasta reteta culinara delicioasa.  Pentru a putea gati aceasta reteta trebuie sa ai la indemana urmatoarele ingrediente si sa urmezi pasii urmatori:

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt coaja rasa de portocale
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 ml frisca lichida
  • 140 g branza pufoasa Delaco
  • 2 lg zahar pudra
  • 200 g ciocolata lapte
  • 5-6 lg frisca lichida
  • bombonele ornament
  • betisoare

MOD DE PREPARARE RETETA Cake Pops cu branza pufoasa:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ferma ca pentru bezea. Se incorporeaza cate un galbenus, amestecand cu o spatula cu miscari usoare de jos in sus. Se pune coaja rasa de lamaie si portocale, esenta de vanilie apoi uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cate putin in spuma, pana se omogenizeaza. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Frisca lichida se bate spuma. Separat se amesteca branza cu zaharul pudra, apoi se incorporeaza in frisca. Cand este racit complet blatul, se rupe din el cate o bucata si se sfaramiteaza cu degetele. Se amesteca impreuna cu branza si frisca pana se obtine o compozitie omogena. Se modeleaza intre palme bilute de dimensiuni potrivite, se aseaza pe un platou si se dau la rece pentru minim 30 de minute pentru a se intari.

Intr-un ibric se pune la topit ciocolata impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se amesteca energic pana se omogenizeaza bine compozitia. Se da deoparte.

Se scot bilutele din frigider, se infinge cate un betisor in mijlocul fiecarei bilute, apoi se dau prin glazura de ciocolata. Intr-un bol se pun bombonelele pentru ornament, se trec prin ele apoi se pun pe un suport deoparte si se lasa sa se intareasca glazura.

Se servesc cu mare pofta, mai ales de catre cei mici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s